FCM Târgovişte se reuneşte astăzi

FCM TARGOVISTEDupă o lungă şi bine meritată vacanţă, lotul echipei FCM Târgovişte îşi va relua antrenamentele astăzi, la ora 11.00, la baza proprie de la Şotânga.
în campionatul trecut, FCM Târgovişte a avut o comportare mulţumitoare, din 12 echipe câte au fost prezente la start, “elevii” lui Puiu Becheanu au încheiat competiţia pe locul 6. Trebuie să recunoaştem că a fost un campionat deosebit, cu un sistem de desfăşurare inedit, cu play-off şi play-out. Chiar şi în aceste condiţii, cu un lot redus numeric, dar cu câţiva jucători foarte buni, FCM Târgovişte a reuşit să termine competiţia în prima jumătate a clasamentului.
A fost un campionat cu deplasări foarte lungi, dar şi cu satisfacţia unor victorii în partea a doua a competiţiei. A terminat campionatul “în picioare”,cum se spune, chiar cu un tonus ridicat faţă de alte ediţii. După o vacanţă cam lungă, azi se strigă adunarea şi la FCM Târgovişte. După calculul hârtiei, după promisiunile neonorate ale FRF, se zice că ediţia următoare 2014-2015 va începe pe 30 august. Cum întotdeauna au fost probleme, în mod cert, şi acum vor fi în alcătuirea seriilor, al numărului de echipe. Deşi mai sunt patru săptămâni până la ora startului, încă nu se ştie ce sistem se va aplica, din câte serii şi din câte echipe va fi alcătuită liga a 3-a. Sunt prea multe incertitudini, iar timpul presează. Toate însă, create de problemele financiare cu care se confruntă toate cluburile de fotbal din liga naţională.
Revenim la reuniunea de astăzi de la Şotânga, unde sperăm ca toţi jucătorii care au încheiat campionatul trecut, să fie prezenţi. Ştim că ne vor lipsi cei mai buni jucători, căpitanul echipei, Dragoş Cernea şi golgheterul Dani Popa, ambii transferaţi la Chindia Târgovişte.
Va fi o pierdere enormă, dar ca de fiecare dată, FCM Târgovişte ştie să-şi strângă rândurile, se vor găsi înlocuitori pentru cei plecaţi, astfel încât, peste un an sau doi, alţi jucători or să fie solicitaţi să evolueze la alte cluburi din categorii superioare, sau mai bine cotate financiar. De altfel, de aici au fost transferaţi foarte mulţi jucători, FCM fiind o adevărată pepinieră fotbalistică pentru judeţ şi nu numai.
în liga a 3-a, la Urban Titu, FCM a transferat patru jucători, iar la Chindia 2010, o
echipă întreagă. Aceasta este o dovadă că aici se munceşte serios, că rolul unui club este să formeze jucători, apoi să-i lanseze în fotbalul de elită.
Aşadar, astăzi vor spune “prezent”: Andrei Bica, Florin Andrei, Marian Zgâmbău – Gabi Coman, Alin Olteanu, Marian Neagu, Iulian daia, Valentin Enescu, Gabriel Dragnea, Adrian Gâldău, Florin Leţu, Marian Lungeanu, Silviu Mândru, Cătălin Mihăilă, Gabriel Timofte. Acestora li se vor alătura mai mulţi jucători veniţi în probe de la Chindia, Petrolul Târgovişte şi de la alte echipe din liga a 3-a şi a 4-a.
în funcţie de opţiunile antrenorului, aceştia vor fi opriţi în lotul echipei şi testaţi în meciurile amicale. De altfel, FCM Târgovişte va juca sâmbătă, 9 august 2014, la Atletic Fieni, urmând apoi, să mai contacteze şi pentru alte partide amicale, cu adversari nedesemnaţi încă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *