F.C.M. Târgovişte – Urban Titu 1-0 (1-0)

ciprian bicaStadionul Academia Ghiorghi Zotic – Şotânga. Specatatori 250, teren bun, timp răcoros.
A marcat – D. Popa (min. 33).
Şuturi spre poartă 10-7, pe spaţiul porţii 7-1, în bară 1-0, cornere 105.
Au arbitrat: Alin Gheorghe 4 (Ploieşti) – Viorel Pânzaru 6, Pavel Cojocaru 6 (ambii din Braşov). Observatori F.R.F.: Adrian Pigulea (Bucureşti), Silviu Bogdan (Craiova).
Cartonaşe galbene: Neagu (54), Coman (79), Bica (80), Leţu (91) -Ivaşcu (37), Neguţ (41 şi 71), Petculescu 59 şi 87).
Cartonaşe roşii: I. Gheorghe (min. 44) – Neguţ (71) şi Petculescu (87).
F.C. Municipal: Bica 7 – Neagu 6,5, Coman 7, Grigorov 6,5, Cernea 6,5 -Lungeanu 7 (23 – I. Gheorghe 4), Gâldău 7 (cpt.), Olteanu 6,5, Mândru 6,5 (67 -Mihăilă 6,5) – D. Popa 7, Dragnea 6,5 (87 – Leţu). Rezerve neutilizate: Andrei -Zgâmbău, Daia, Timofte.
Antrenor: Haralambie “Puiu” Becheanu.
Urban: Gheţu 6 – Zidăroiu 6, I. Dan 6,5, T. Calofir 6, Mirescu ,5, – Neguţ 4, Penescu 5,5, Ivaşcu 6 (cpt.; 70 – Corbu 6), A. Roman 5, Petculescu 4 – C. Calofir 5,5. Rezerve neutilizate: M. Marian – Lică, Ciocotoiu, Dobre.
Antrenori: Nicu Croitoru şi Vasile “Grecu” Constantin.
La început, târgoviştenii au reuşit să ţină jocul sub observaţie. Au căutat lovitura decisivă. Popa (1) a şutat puternic de la 27 m şi portarul Gheţu, cu un plonjon salvator, a deviat balonul în corner. Urban are o aşezare de echipă economicoasă. Stă în defensivă apărând tranşeele din faţa lui Gheţu. Elevii lui Puiu Becheanu rămân în atac. Joacă reprede şi ofensiv. Mândru (4) îşi încearcă norocul de la distanţă, dar Gheţu e la post. Apărarea Urbanului are clipe grele la apariţiile în faţa porţii ale lui Lungeanu (5 şi 7). Apoi, Popa (8) a pus “cătarea” din nou pe poarta Urbanului, dar Gheţu a rezolvat situaţia.
Scăpată de iureşul din debut, Urban are ceva mai mult curaj şi încearcă mai mult în atac. Neguţ (17) şi Petculescu (20) sunt în poziţii bune, dar au mai făcut mişcări în plus şi au fost blocaţi. C. Calofir (23) s-a apropiat timid de poarta lui Bica. “Tunarii” târgovişteni revin în atac. Simt că se poate. Ripostează cu furie. Popa (33), excelent angajat de Neagu, se joacă cu fundaşii adverşi şi-l învinge pe Gheţu cu un şut plasat, 1-0.
Roş-albaştrii sunt stăpâni pe situaţie. Fundaşii centrali Coman şi Grigore, au câteva rezolvări de plasamnet. în minutul 39, Ivaşcu comite un fault de cartonaş galben, dar arbitrul Alin Gheorghe a lăsat jocul să meargă. Era al doilea “galben” pentru căpitanul Urbanului, care se transforma în “roşu”. Târgoviştenii recurg la combinaţii rapide şi soluţii simple. Gâldău (40) prinde un şut de la 2 m şi portarul Gheţu respinge de sub bară cu dificultate. Apoi, Coman (41), din centrarea lui Mândru, reia balonul cu capul puţin pe lângă poartă. Pe final de primă repriză, I. Gheorghe (44) este faultat în două rânduri, jocul a continuat fără să se dea fault. Micuţul jucător târgoviştean îl scuipă pe I. Dan şi centralul Gheorghe îl trimite unde-i locul, afară.
Repriza secundă începe cu Urban în atac, inundând careul cu centrări înalte. C. Calofir (49) este în situaţie excelentă, dar ratează cu nonşalanţă trimiţând balonul pe lângă poartă. “Tunarii” au aglomerat mult jocul şi au împins linia defensivă cât mai departe de buturile lui Bica. Băieţii lui Nicu Croitoru nu găsesc calea spre poarta târgovişteană. Apelează numai la baloane aruncate la bătaie, care n-au nicun efect. Urban joacă haotic şi fără inspiraţie. N-are răbdare. Tot meciul, vizitatorii au şutat doar o dată (şi atunci anemic) pe spaţiul porţii lui Bica. Autor, Ivaşcu (64), din lovitură liberă.
Odată cu trecerea timpului, oaspeţii şi-au pierdut luciditatea. Au atacat stereotipic şi fără ocazii. Gazdele au acceptat dominarea şi au acoperit toate căile de acces la poarta lui Bica. Elanul echipei din Titu a fost diminuat de eliminările lui Neguţ (71) şo Petculescu (87) pentru două “galbene”. Jucătorii Urbanului au devenit nervoşi de propria ineficacitate. în minutul 77, Corbu, de la 17 m, a şutat în Coman dintr-o poziţie foarte bună.
Jucătorii ambelor echipe şi-au rătăcit pe rând busola paselor greşite. Jocul este aspru şi nebulos. Penescu (88) este prea nervos şi arţăgos şi îl jigneşte pe Grigorov şi imediat se formează un grup alcătuit din majoritatea jucătorilor din teren. Conflictul este aplanat cu greu de arbitrul Alin Gheorghe.
în ultimele minute s-a ridicat nivelul adrenalinei. Zbuciumul din final na adus nimic pe tabelă cu toate că Popa (90+3), bine servit de Cernea, a şutat în bară, iar apoi Leţu a avut o rezolvare neinspirată.
F.C.M. a arătat ca o echipă harnică şi bine închegată, ordonată şi atentă în apărare. Risipa de energie a “tunarilor” a fost răsplătită cu trei puncte de aur, care îi aduc o linişte temporară. Echipa de pe maul drept al Ialomiţei a ştiut ce vrea. Urban a vrut multe dar a avut puţine realizări. A trimis doar un singur şut pe poartă. La fel ca şi în meciul trecut, cu Atletic Bradu, a avut doi jucători eliminaţi (Neguţ şi Petculescu). Neputinţa s-a amestecat cu precipitarea şi nervozitatea.
Formaţia din Titu a ajuns la recordul negativ: 11 eşecuri în 11 partide.
Jucătorul meciului, Dani Popa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *