Chindia Târgovişte – F.C.M. Târgovişte 1-1 (0-1)

fcmStadionul Eugen Po-pescu, teren bun, timp frumos, spectatori 350.
Au marcat: Văduva (min. 52), respectiv Popa (2).
Şuturi spre poartă 9-7, pe poartă 5-5, cornere 10-4.
Au arbitrat: Adrian Vizireanu – Silviu Andrei 7 (ambii din Buzău), Alexandru Mihalache 7 (Mărgineni -Buzău).
Observatori F.R.F.: Lajos Szatmari (Bucureşti), Ion Filip (Slatina).
Cartonaşe galbene: Pătru (min. 4), C. Dinu (44), Cherchez (77) – Mândru (34).
Chindia: Popescu 6 -Pătru 6 (70 – Bucă 5,5) – Văduva 6,5, C. Marin 6, C. Dinu 5 – Dobre 5,5 (46 – Ghiţă 5,5), Honciu 6,5 (cpt.), Anton 6,5, Dobrescu 6,5 -Văduva 6 (79 – Grigore). Rezerve neutilizate: Karim – Ispas, Lungu, B. Dinu.
Antrenori: Silviu Dumi-trescu, “Sică” Bârdeş, George Păsărică.
F.C.M.: Bica 6,5 – Neagu 6 (77 – M. Mădăran), Gâldan 6,5 (cpt.), Oltenau 6,5, Cernea 6,5 -Daia 6 (46 Enescu 5,5), G. Petre 6,5, Timofte 6 (88 – Lungeanu), Mândru 6,5 (79 – Leţu) – Popa 7, Dragnea 6,5. Rezerve neutilizate: Andrei – Zgâmbău.
Antrenor: Haralambie Becheanu.
Din orgoliul oaspeţilor şi forţa adversă a ieşit un meci de contre. Meciul nu a fost spectaculos, ci, mai degrabă, presărat cu greşeli tehnice. Băieţii lui Puiu Becheanu şi-au surprins adversarii cu o tactică agresivă, le-au intuit aproape toate mişcările. Gazdele au atacat, dar au făcut-o fără luciditate. Chiar în minutul 2, G. Petre l-a găsit cu o pasă isteaţă pe Popa, fundaşii Vătavu şi C. Marin nu s-au sincronizat şi balonul a bătut plasa porţii lui Popescu, 0-1. La fel ca în meciul cu Urban! Municipalul şi-a betonat apărarea şi a mizat pe contraatacuri tăioase şi rapide întreprinse de rapizii Dragnea şi Popa. Chindia urcă în atac, dar rămâne descoperită în defensivă. în minutul 8 este vraişte în apărarea Chindiei. Un atac al Municipa-lui, patru contra unul, n-are finalizare, G. Petre fiind surprins în poziţie de ofsaid.
La poarta cealaltă, Bica (17) intervine salvator, la 17m, şi respinge în faţa lui Văduva.
Echipa de lângă Turnul Chindiei stă în atac, Dobrescu (17) este în situaţie execelentă, dar iese din cadrul porţii şi nu mai este pericol pentru Bica. Chindia practică un joc temător, fără consistenţă. Când pleacă în atac, o face previzibil. Nu există ruperi de ritm sau încrucişări. Văduva e prea rigid, iar Cherchez, prea îndrăgostit de balon. S-au apropiat timid de careul Municipalului. Ocaziile de gol apar la poarta lui Popescu. C. Petre (22 – din lovitură liberă) şi Mândru (37) sunt foarte aproape de gol. Pe final de primă repriză pericolul se mută la poarta lui Bica. Văduva (40) şi Dobre (45) nu pot înscrie din situaţii destul de bune.
După pauză jocul se înăspreşte. Chindia e mai ofensivă şi se năpusteşte peste onfen-siva Municipalului. în minutul 52, Văduva are un moment bun şi egalează cu un şut la colţul lung,
1-1.
Elevii lui Silviu Dumi-
trescu caută lovitura decisivă, dar Cherchez (57), cu capul, ratează din situaţie bună. Se joacă deschis, fără menajamente, cu garda jos. Municipal este în două rânduri în situaţie trei contra unul, dar nu finalizează. Dragnea (58) nu se poate debarasa de renu-mele de ratangiu. Apoi, Bica (59) se remarcă la şutul expediat de Cherchez.
Băieţii lui Ghiorghi Zotic au tupeu şi răutate. Popa (81) trece ca prin brânză de apărarea Chindiei. îi pasează lui Enescu, care ratează din situaţie ideală, Popescu respingând în corner. De la colţ execută tot Enescu, Olteanu îl deviază, dar C. Marin respinge de pe linia porţii. Unii spun că balonul a intrat în poartă! Până la urmă, meciul s-a terminat la egalitate. Punctele n-au avut prea multă importanţă, Chindia fiind în play-off, iar Municipal, în play-out.
“Tunarii” lui Ghiorghi Zotic puteau câştiga. Jucătorul meciului, Daniel Popa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *